Åhå, vilken vecka det där var!

Nej o nej, inga storslagna händelser för världen.. önskar jag kunde ordna fred osv, ni vet. Men, det klarar jag inte riktigt än hur mycket jag önskar. Så, vi tvingas förhålla oss. Och, i vanlig ordning, göra det bästa av dagarna här hemma på gården, i lilla byn. Här är det tryggt och gott.
Veckan som gick, fyllde vi med..

Höstnjuteri! Att motionera i höstluft är enormt gott, för precis hela kroppen och knoppen, tycker jag.

Vi levde i både kreativt kaos och så prydligt så. Ni vet, allt ingår när det gäller livet. Tro inte att någon familj ALLTID har det tippelitopp-röjt-städat-du-fattar-vad-jag-menar.. eller OM man har det, JÄMT, så undrar jag hur man liksom hinner.. LEVA?

Jag plockade oktoberbuketter för fullt. Tog in örter och torkade, smulade sönder och hällde i glasburk. Skördade grönkål och svängde ihop en enkel pastarätt.. med redigt mycket citrontimjan och persilja i. Blev så gott! Hittepå-matlagande, med härliga råvaror, är inte det bland det roligaste?

Födelsedags-springturen var en höjdare! Hela födelsedagen var en höjdare.

Barnen var kreativa i vanlig ordning. Vårt ”pysselskåp” öppnas x antal gånger under en dag, men sedan vi gjorde i ordning det, gav var sak sin plats osv, så går det också i ett hujj att plocka tillbaka. Barnen ordnar det där så bra själva. HÄR kan ni kika in i vårt pysselskåp om du vill!

Vi njöt av delmålet att ha flytspacklat, med stora löjliga leenden och en vals-svängom… och sedan,

.. mot nästa delmål, att tätskikta. Och nu kan vi minsann checka av det också. Grymt jobbat, M! Förstår ni att det är dags att lägga klinker nu? … nåväl, vi väntar på en platta som har lite leveranstid på sig.. men, det finns annat göra. Jag ska erkänna att jag gruvar mig för vissa av punkterna… som att vi måste riva upp golvet i hallen till exempel. Näeh, jag behöver kanske förklara det här lite bättre någon dag? Eller känns allt sooolklart? 😉

Löven föll till marken från stora björken. Och någon ny slags liten förkylningsbacill kom och hälsade på och det vilades hemmavid, tur att det finns två småbrollor i hemmet att leka med.. och fruktstunda ute i friska luften med.

Jag påtade med ditt och datt. Både inne och ute. Här hade jag precis tagit upp alla dahlior i köksträdgården. Hur jag gör med mina dahlior, vinterförvarar till exempel. Det, kan ni läsa om HÄR.

Det blev lördag och ungarna var pepp på sitt ”Pantjobb”. Panta, få en liten slant och sedan shoppa (typ) vad man vill inne på affären.. lyckan var oslagbar när ena lillungen sett ut en tidning..och pengen räckte, på kronan, exakt till den. Korvgrill till lunch och brofika på eftermiddagen. En fulländad lördag.

Nej vänta!

Fulländad blev den när vi till kvällen, efter middagen, var ute ännu en sväng hela gänget.. och äntligen fick balpressen under tak. Ett åbäke som tar plats och inte har så mycket plats att få. Med andra ord, behöver någon stå och dirigera och någon vara väldigt duktig på att ratta. Omåttligt nöjda tu, var vi efteråt. In för soffhäng, film och lördagsmys sedan!

Veckans sista dag. Fler utetimmar. ”Bonden Blom” fortsatte vintra på gården. Jag varvade att stå inne i köket och fixa inför kvällens kalasiga familjemiddag och vara ute med småttingar. Att gunga bredvid ett storasyskon, är livet tycker lilla O.

Jag skördade. 9/10-22. En känsla av oerhörd rikedom. På riktigt. 29 kronor för en liiiten, klen zucchini, nere på ”affärn” alltså. Jag har tagit hand om den mesta skörden, rivit och frusit in. Men lämnat några zucchinis ute i landet. Rena guldgruvan, ju!

Barnen hade lång pysselstund och sannerligen, tog dom sin mor på orden när jag tidigare sagt att ”mamma tänker firar födelsedag veckan lång”. För nu överöstes jag ännu en gång med massa små paket, med kärleksord och armband och pärlplattor.. och, vad kan ens vara finare presenter än det!? Kärleksströssel, att dom på eget bevåg GÖR, med kärlek. <3

Vi hade en så fin kalaskväll sedan, så gott avslut på en så fin vecka. Men mer om det där veckoavslutet en annan dag!

Nu har vi en ny vecka här, och det blir en härlig vecka, eller hur?

Vi gör den så härlig vi bara kan, i alla fall. -Ja!

Några önskeplaner?

-javisst..

Önskeplaner V. 41

-Oktobernjuta! .. luften är så hög och klar nu. Solljuset genom gula, gula löven, fantastiskt. kvällarna är mörka, ja. Kvällströttheten kommer tidigare nu, ja. Så är det. Var sak har sin tid. Var tid sin charm. Till skillnad från ljusa sommartiden när det känns som att jag inte behöver sova mer än några timmar om natten, så börjar nu tiden jag med lätthet kan somna med barnen vid nattningen.. riktigt omysigt om man somnar och behöver kliva upp för att göra något när barnen somnat.. men så otroligt mysigt och skönt och välbehövligt, om man gör sig i ordning i god tid med tanken ”somna om kroppen vill”.

-Fortsätta projekt hösta! Både inne och ute. Tar en bit i taget. Peta ner några vårlökar har jag ju tänkt också!

-Möten! Ni vet, utvecklingssamtal, telefonmöte, tandläkartid, föräldramöte…

-Kalasfixa! för den minsta människan i vår familj! Kolavippar. Tänk att ettårsdagen närmar sig..

-Superjobba! Har ett roligt fotojobb att göra.. där jag nästan hoppas på lite kallare grader med tanke på temat…..

-Samla på livets guldstunder...med dom där små människorna jag älskar mest på jorden. En dag i sänder. Det stora i det lilla.. våra bästa stunder.


Önskar er alla en snäll och god oktobervecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen, ja i bästa fall redan imorn, med ett inlägg som svarar på många frågor som ni undrar mycket över just nu…..

Emmeli

G-VMBJT57ZE4