Påskhelgen 2023.

-Låt oss aldrig glömma den! För kära hjärtanes vilken solig historia, på alla sätt. Senaste tre påskarna har varit goda dom med, men ni vet.. först pandemin.. sen inställda planer i sista stund pga smittorädsla..påsken därpå någon elak magbacill.. osv.. vi har inte firat med nära och kära på flera åår. Den här påsken, har vi fått gotta oss i att vara krya, påta med sånt vi blir glada utav och kunnat träffa nära och kära. Dessutom med aprilsol på snokarna, dag efter annan. Sån himla lyx!

Vi tar och kikar några påskglimtar vetja! Eller vad säger jag, helt hejdlöst många glimtar….

Påskveckans första dagar var proppade till bredden med, ja förstås älskade vardagsbestyr, skola, jobb osv.. Men också trevligheter som musikalupplevelse. Och krångel med gamla lagården vars sträva som suttit i över två år som plötsligt höll på att lossna. Det var också lite brådis med vissa grejer i badrummet… saker vi behövde få klart till ”Måndag vecka 15”.

Vi dök in i Skärtorsdagen med en lättnadens suck.

Påskade, rantade runt sjungandes med täckningar och fikakorgen.

Brakfikade tillsammans, sådär så att ingen av oss orkade någon middag sedan.

En liten syn av städat påskhem.. med nyshoppat påskpynt, andrahand förstås. Det ena påskägget tror jag är svingammalt. Övriga nedervåningen skyltade tydligt med att renovering- och byggröra pågick.

Promenerade längs skoterleden till Långfredagsgudstjänsten.

Följt av långtur med storhästarna och M.

Långfredagsmiddagen. Lax och pärer och godaste syrliga såsen vi vet om. Den som Moster M lärt mig. Receptet har ni HÄR.

När kvällssolen sken som allra vackrast kutade vi ut på bron och brände av tre svinsnabba bilder med hjälp utav stativ och självutlösare. Ur det hela, en påskig Familjebild jag tänker förstora så fort jag kan. I färg eller svartvitt?

Det äär ju så kul att föreviga livet, i stort och smått. Vardagsglimtar blandat med mer uppstyrda bilder som den här, den finaste konsten jag kan tänka mig.

Påskaftonsfrukost!

Följt av årets Äggjakt!

I år hade vi, eller vad säger jag; PÅSKHAREN! .. hade inte orkat göra någon avancerad grej. Ungarna möttes av ett stooort ägg på bron med ett brev i. ”ingen karta, inga ledtrådar, bara leta”. Typ så. Och det blev succé! I vanlig ordning; det enkla… är ju så nice. Att barnen är paprikatokiga hade Påskharen snappat upp och ni ser peppen hos den som i veckor undrat ”varför kan man inte få paprika i påskägg egentligen?”.

Det teamades och letades.. och Haren hade humor i år. Vissa ägg var tomma och bara luriga.

Så kul och uppskattat hela alltet.

Vi hade lovat oss fokus på vila också.. så här, när Lillminsting sov sin långlur och större barnen var fullt upptagna med eget påtande.. så valde vi bort att greja inne med bygget.. och slog oss ner på gårdshustrappen istället. Efter kaffekoppen somnade jag i famnen på M. Sov som ett barn. Väckte oss sedan med en varsin springtur.. som var exakt lika tung som jag är röd i fejjan. Men! Premiär med alldeles vanliga springskor, vilken vårkänsla!

Påskaftonsmiddagen. Mammalagad och så sagolikt god sådan.

Vaknade till Påskdag med sol trots utlovat regn.

Jag pep upp till odlingsrummet och tvärsådde alla luktärter, duttade med vatten över torra bredsådder och tittade med svag stresskänsla på alla dahliaknölar jag inte hunnit få ner i någon jord ännu. Men äsch! Dom hamnar säkert i jorden så småningom, vägrar känna stress för något dylikt, faktiskt.

Ut det bar igen! Nu mötte vi upp Svärfamiljen hos oss, grillade järnmackor, fikade, lät kusinligan susa fram på räserkälke bakom skoter och rida på Chippenponnyn. Någon tog det hela med ro..

Påskdagsmiddagen hos Svärföräldrarna sedan, så hejdlöst god.

Jag missade att fota den ljuva älgköttgrytan ”med kantareller från Drömgården” som söta svärmor sa. Till förrätt serverades en varmrökt lax-röra på kavring som var så god att tandvattnet rinner när jag tänker på den. Till efterrätt, en himmelskt god pannacotta. I morse när jag skickade ”tack för igår<3″-sms.. kände jag mig fortfarande mätt, haha! Ni hör ju så bortskämda vi varit denna påsk!!


Och i morse vaknade vi till Annandag Påsk, någon visste inte till sig hur mycket han skulle pussa, nosa och gosa med sin pappa.. vi skulle säga hejdå sedan, ju.

.. Nu är det Påsklov för hela slanten!
Några dagar nu i början av lovet, är jag och barnen på eget äventyr medan pappan jobbar för fullt i vårt älskade hem. Men mer om det en annan dag, för nu är jag så trött så att ögonen går i kors.

Hoppas att DU haft en god påskhelg!

Önskar er alla en god vecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4