Åhåå, det där var ”upp som en sol, ner som en pannkaka.. och sen upp igen”– veckan…

Vänta ska jag berätta!

Vi började veckan på det allra, allra härligaste sättet vi kan tänka oss. Med bästisar. Barn som leker, päron som språkar, lunchande, fikande. Älskar, älskar, äääälskar när Emil, Carolin och barnen kommer.. det blev dock bara en kortis denna gång, men vi maxade tiden, hann prata i kapp sedan sist.. och planera in nästa gång vi ska ses. Med en sån plan känns det överkomligt att säga hejdå till varandra redan efter några timmar, liksom. 40 mil fick gärna vara bara 4 mil…. kan vi önska.

Till kvällen var vi bjudna till Familjen B. Ja, ni hör. Drömdag. Bästishäng, från morgon till kväll. Det här var en så god kväll, för både hjärtan och magar. Vi rumlade hem nån gång när himlen var mörk och augustinatten tropiskt varm.

Vidare, en såå regnig vecka. Sommarlovsbarnen påtade med lite av varje. Kortspelande, korthusbyggande, kojbyggande, pysslande, pusslande, tv-gluttande..

… och släppas ut som kor på grönbete till kvällen när det solade upp. Älskar att kuta med min Lill-Olof. Vi är ett sånt bra team.

En dag drog vi till stan med kusinerna och ääntligen klaffade det så den där upplevelse-julklappen, skoj på leklandet Bazinga, blev av. Å himmel, vilken drömdag för alla barnen!

När vi ändå var i stan, passade vi på att dra till favoritaffären, ni vet. Granngården förstås. Jag köpte bland annat denna, SnigelNIX. SÅÅÅ GALET BRA!!! Jag har knappt sett en endaste snigel sedan jag strösslade ut det här.. och det, vill jag lovar er, är en helomvändning. Jag har plockat NÄVEVIS med småsniglar, varje kväll innan dess….tips, tips alltså!

När vi kom hem från stan var det kväll och vi skulle sno ihop lite snabb middag bara. Ääsch då… iinget märkvärdigt.. bara svingoda kantarelltoasts med kantareller jag fått från Pinglangrannen 😉 Älskade mamma och pappa dök upp också så kvällen blev väldans festlig.

En annan dag. När det ändå var så mycket inneväder, drog jag till med storstädning på sina håll. Den här dagen hade jag känt mig som ett gnälligt gångjärn. Suuur och vresig. TRÖTT, alltså. Lite redig såpskurning gjorde susen, åtminstone lindrade.

En stund hos hästarna, eller blunda och slumra ett slag, var också himla gott. Trötta mammor ska man vårda ömt, så är det!

Torsdagslunchen var inte äcklig den heller. Tog helt sonika kantarellstuvningen som var över och gjorde en enkel pastarätt utav den. Mums, tyckte till och med Lillminsting! Storasyskonen? Dom var hos vännerna och lunchade och lekte…

Därefter mötte vi upp både Fru B och alla barnen, för en redig loppistur när regnet öste ner. Lite glass nere på Glassbaronen i byn. Sen drog vi avslutningsvis hem till oss och lät barnen leka järnet medan mammorna fick påtår i lugnan ro. Spontan sommarlovsdag av ljuvlig kvalisort.

Vaknade till fredag och jag kände mig exakt så trött som Lilla Svea också verkade vara, där hon låg och kurrade bredvid sin Salle. Sådär trött att alla ljud kändes jobbiga, allt älskat barnatempo gjorde mig krypig i kroppen…. så vi gjorde något vi aldrig gör; bad om en stunds barnvakt, fastän vi inte hade något egentligt att be om barnvakt för… men vi önskade ge oss ut på en springtur, bara vi. Svärisarna bor nära, nära och säger aldrig nej…vi styrde över snusande Olof och tre peppade storasyskon. Sen gav vi oss ut. Den löpturen blev ett gott sommarminne för småttingpäronen. Vi höll fullkomligt på att knäcken på varandra, men det var härligt… få tänka tankar färdiga, prata mellan flåsandet, vara bara vi.

Till kvällen vankades det säktkalas här i gamla gården! Regnet föll och vi fixade och donade.

Att duka med färska blommor i karamelliga färger… det är inte ett dugg tråkigt, faktiskt.

Och vilken himla mysig kväll det blev tillsammans med Svärisarna, Sväggan med familj och makens ena farbror med familj.. till efterrätt åt vi pajen jag tipsade er om i våras.. med det där omåttligt goda knäcktäcket som passar till alllla frukt- och bärpajer du kan tänka dig. Äpple som fyllning, var en hit!

HÄR hittar du receptet!

Vaknade till lördag. Jag gav mig ut på långtur med min fina Kolaböna.. vi har lagt all tid vi kunnat på Badrumstvättstugebygget att jag har knappt tagit mig tid att rida senaste tiden, men jag törs våga tro, att det kan se annorlunda ut om ett kort tag. För dessa stunder, är själmagi, från början till slut.

Sen gjorde vi oss så fina vi bara kunde, jag och den skäggige. Jag hade slagit på stort och shoppat nytt för en gångs skull. Ja, inte nytt som i nyttnytt.. klänningen hade jag köpt på tradera. Skorna och väskan, nere på byns lilla loppis. En outfit för totalt några få, få hundringar. Och jag kände mig så fiin, bredvid min allra finaste smycke i livet.

Kära hjärtanes, vilken sagodag sedan! Livets ja mellan L & L fick vi bevittna. Så vackert brudpar, eller hur!? … och festen därefter… så hejdlöst trevlig! Vi rullade in på gården mitt i natten, läängtandes efter våra småälsklingar som Mormorn och Morfarn hade tagit hand om på det mysigaste vis. Så gott att en lite längre stund vara bara jag och den skäggige, få längta efter dom livliga små liven. Helt, helt underbart!

Söndagen var en väldans gäspig variant. Spöregn, en snabb skogstur för att reka hallonläget. Dystert. Vidare hem, sur över att hallonen nog nu totalt regnat bort drevs jag plötsligt till att städa ur det där äckliga kylskåpet. Innan jag tog två stora barnen med mig och åkte till grannbyn för timmar av fotbollsmatcher i spöregn. Hem igen, klassikern till gryta (den HÄR) serverades till middag sen blev det en tidig kväll.

Sannerligen var det där ”upp som en sol, ner som en pannkaka.. och sen upp igen”– veckan…

Och så blev det den där måndagen.. när Pappan är tillbaka på kontoret efter ett långt tillsammans-sommarlov med oss övriga…vi, som inte alls är färdiga med sommarlov ännu. Vi mjukstartar vardagen, mao. Fast jag ska säga er, att den här veckan känns ganska rivstartig. Jobb och uppdrag för både mig och M, Brandisjour, Det Där Byggprojektet Som MÅSTE Bli Klart, SNART… och så hoppa, hoppas, hoppas vi… ännu en gång denna sommar, att vädret är med oss och att vi får in vårt hö till helgen… hoppas med oss!!

Det är många, många stunder på en hel vecka.. tänker mig att det blir en hop stunder med kameran, riggande av samarbetsjobb och skrivande här vid datorn, men mestadels bara mysiga sommarlovspåhitt med barnen.

Ser fram emot veckan! Fick så underbar energi från helgen! <3

Hur känns din veckostart? Något särskilt du ser fram emot denna vecka?

Önskar er alla en finfin augustivecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4