Käära hjärtanes!

Vilken maxad majvecka det där var.. lövsprickning, dunder-och-brak-värme, hemmabestyr och andra små äventyr…

Här kommer några glimtar från veckan som just gick;

Sommarvarm måndagmorgon! .. med studiedag för skolbarnen blev det en underbar alla hemma-dag, tillsammans med ”Frugan och barnen”. Lekstugelek, vattenbus, ponnyridning osv. Succé!

Maxade måndagen, med att till eftermiddagen åka allihopa till lillbyn där M och PappaMorfar målade gavel nummer två. Vi bjöds sedan MammaMormors otroliga lasagne till middag, följt av bastu. Pyjamasklädda små mot hemväg och ni kan gissa att ingen var svårnattad till kvällen.

Lycka i en skitig t-shirt. Våra alldeles egna ägg.

Saligheten över att få vara med om ännu en lövsprickning. Ännu en vår.

Så mysigt att en älskad vardag kunna möta upp PappaMorfar och gå mot skolan för att hämta hem skolbarnen. Därefter drog vi till byns söta Glassbaron, mumsade glass och lekte i lekparken med en hoper kompisar.

Värmebölja och under varmaste timmarna, mycket fokus på att dricka extra mycket, söka skugga och bara njuta av värmen.

Dessa varma dagar, bjöd sagolika morgnar och kvällar, helt ljuvliga att arbeta under. Vi har jobbat med ditt och datt.. vad vi donade för här, kommer ni att få se imorn. Är hejdlöst pepp på detta!

Älskade Lilla Bertil har tagit väl hand om sina gurkplantor. Full koll på hur det ser ut när vatten behövs. Snart, snart skördas första gurkan, den hänger där bakom lampan och syns ej här, typiskt. 😉

Medan pappan brottades med busig Toddler, som just nu tycker att sängen är en hoppborg mer än något man ska somna i, (nattas på prommis/springtur i vagnen är det bästa denna tid på året, det är sedan gammalt, ju!), så läste Tripp Trapp Trull och mamman ut sista boken i en serie av fyra. Tips tips tips till er med barn mellan 6-10 år. Barnen har ÄLSKAT dessa böcker. Så även jag. ”Vad ska vi läsa nuu då?”, känner vi… men som tur är väntar ett gäng nya kapitelböcker i ”lill-bibblo”.

Timme för timme blev det bara grönare och grönare.

Brödbak! Så fasligt svettigt. Men om du tror att jag klagar, så tror du fel. Tvärtom!

Bjöd den skäggige på somriga lunchsallader. Så trevligt att han kan kvista hem och äta med oss. En vecka som denna, blev det flera sådana lunchdejter. Uppskattat av både fruga och barn.

Det frästes land, beskars rosor, skyfflades hästskit över rabatter och rensades jordgubbsland.

Två morsor på snabb-prom och surr-runda.

Guldstund. Småbrorsorna tog sovmorgon och mor slog sig ner, i absolut tystnad och ro.

Vi firade fredag.. vissa med att cykla till skolan!

.. andra, med att mumsa pannkakslunch i det rajj-rajjiga köket..

köket ja, som just precis; har en liite annan nyans av gul nu. Inte orange längre. Men nix, framme vid rätt kulör är vi icke… och preciis som vi sa i början av detta ”lilla projekt”; det här äär så dumt, så dumt. att starta ett inneprojekt under vårvintern… betyder att det kommer stå stilla under lång tid när vårbruket drar igång. Mycket riktigt. Exakt där är vi nu. Ingen av oss vill greja inne mer än nödvändigt. Så klokt av oss, att med denna självinsikt ääändå dra igång det där projektet. Men vad tusan! VEM vill vara så klok hela tiden då!? Ni vet hur vi är vid det här laget, ”det är hjärtat och känslan som styr oss”, såå mycket. Det ska nog bli ordning på köket, sinom tid, sinom tid!

Pingsthelgen inleddes med en nyskurad bro och sommarmöblering framstuvad, så trevligt! Extra trevligt med en tjavande lillponny som betar fritt i trädgården. Rekommenderas! … en natt hade vi visst glömt hästhagen öppen också (fråga inte). Så gullgrannen ringde morgonen efter tidigt, tidigt och sa att vi hade tre hästar utanför bron. Ändå kärleksbevis från hästarna, ingen ville rymma från oss.. men gärna komma in, haha!

Pingstaftonsmorgon. Medan M gräddade surdegsbrödet jag jobbat med dagen innan och som nu efter natten hade jäst färdigt, var jag ute på en löptur. Följt av utefrulle, i varma morgonen.. med det där nygräddade surdegsbrödet vi inte riktigt kan få nog av just nu.

Pingstafton och pingsliljor! Både ute i rabatterna och i växthuset.

Denna fantastiska, sommarvarma majvecka där byn plötsligt blev knallgrön och björk och hägg slog ut.. avslutades med en högtidlig Pingstdag. Vi radade upp oss i kyrkbänken med storfamilj och firade en nybliven konfirmand. Jordgubbstårta på toppen av allt!

Wow, jag känner mig så lycklig och så bortskämd på livet. Att vi får ha det så bra tillsammans. På ett sätt lever vi så himla enkelt. Men som vi känner oss rika, så ofantligt rika. Tacksam för varje dag. Ont i mig gör det, när jag tänker på hur människor i andra delar av världen, kämpar.. för att överleva. Så rent (som Morfar Kjell Sixten skulle ha sagt) ”huvvelösst” vore det ju, att INTE vara saligt tacksam, över hur gott vi har det.

Nu står en ny vecka för dörren, vi får se vad den bjuder på…

Önskeplaner för vecka 21

-Njuta HemmaMammaliv! … tänker spontant just nu på dom där småstunderna på morgonen när barnen vaknar, ett efter ett. Lillminstings mjuka lillkropp mot min, känna hur vi har ”Ännu en helt orörd dag framför oss, tillsammans”. Dyrbarare kan jag ej tänka mig. En annan sida av myntet.. puttrar det ett visst vemod inom mig. Unge nummer tre, har sin livets sista hel-hemmavår. Vi njuter av den, allt vad vi bara kan.

-Följa lilla B på ännu en skolträff! Så glad för att vi har en så fin byaskola, det känns så gott att tänka på att StoraLillebror ska få påbörja skollivet där, han också… tillsammans med vänner och storsyskon, sådan grej va!

-Vårbestyr! … prioriterade bort att peta ner rödbets-, och morotsfrön förra veckan, men har som plan att ordna det denna istället. Bland annat. Sen jobbar vi på med ”Vårlistan” för fullt.

-Glo på äppelträdet! … den här veckan tror jag att det händer; knopparna brister och äppelblommen slår ut, alltså. Längtar!

-Åka på efterlängtad utflykt med vännerna!

-Fira majhelg med morsdag på toppen!

Önskar er alla en god god majvecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4