24052017-IMG_0263 Alltså… dagarna nu är helt fantastiska, ju!

I hjärteasken har vi ännu en sån där vårig, försomrig dag. Med blå himmel, lövsprickning och trevligheter.

24052017-IMG_0262Jag dejtade Storan. För ett gympapass. UTE! Så roligt och härligt. Och skitjobbigt faktiskt. Medan Storan och Lillan kutade upp och ner för lobryggan, hoppade grodhopp, gjorde armhävningar, svingade bellen och så vidare.. så hade Drömgården proffshjälp jag älskar så;
24052017-IMG_0266 Pappa.

Min älskade pappa. Han målade exakt hur mycket som helst igår. Så värdefullt för oss att det inte är klokt!

Mitt på dagen snoddes lunch i hop som vi åt ute på gräsmattan vid nya möbeln. Premiär! Dessutom med en drös så himlagulliga kusiner bredvid varandra;24052017-IMG_0268 Tänk sån vardagslyx att kunna ses såhär. Något vi värderar högt, högt. MammaMormor, PappaMorfar, Storan, kusinerna och så jag. Och Torehunden och Sallykatten förstås. 24052017-IMG_0271 Jag fräste sån där kinamix som bas till salladen. Och det, är liksom så mycket Farmor-sallad det bara kan bli. Kinamix, grillad kyckling.. som storan hjälpte mig att fixa. Jag går av, av att göra i ordning (dvs, bryta ben hit och dit) en sån hel kyckling. Melon och bröd och goda grönsaker i salladen. Snabb favoritdressing och Sommarens Hit; Loka Crush Ananas! Vi hade det såå gott där i solen. 24052017-IMG_0284 Åh.

En bild jag sparade på näthinnan och bestämde mig för att ha där för alltid. <3 24052017-IMG_0287 Så fort  den skäggige kommit hem från jobbet, så hoppade hela Stora Lilla Familjen in i bilen för en tur till stan. Där typ inget var öppet. Men, i alla fall det viktigaste fick vi med oss hem; Virket och Vaxduken. Jag hade kanske tänkt gå på något mer fancy ställe för den där vaxduken.. men nu blev det en sån där billigast möjliga, och jag är skitnöjd för det faktiskt. 24052017-IMG_0292 Minimannen och jag hjälpest åt att plantera den där Morsdagsrosen jag köpte från mig själv till mig själv. Och så piffades det ute på trädgårdsborden. 24052017-IMG_0297

Fint så.

Nånstans i armhålan, medan M gjorde i ordning barnen för nattning och körde första nattningsdelen (läsning.. ), så hittade jag kraft och drog igång helgstädningen. Pausade när jag nästan var klar, för att vara med i nattningen jag med. Dels för att jag vill och dels för att det inte är jättelätt för M att ge Juni sin nattslurp….

Till natten satt jag och M i ett precisfärdigskurat hem och åt rostade mackor med ost och hallonsylt på. Och hela dagen…

…Ett himla bra sätt att ladda upp för vad som vi tänkt ska starta idag;

A R B E T S H E L G!

En långhelg där vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt här hemma på gården. Jag och penseln kommer nog vara vänner (ja, eller ovänner ibland också säkert..) i många timmar. Minimannen har pratat om Farmordate sedan Farmor lovade i söndags… ni förstår inte tjatfesten, visserligen mycket lycklig, som pågått här hemma sedan dess. Junidarlingen har nog olika planer för sig. Och mannen? han mumlar gradtal och formler och grejer och ser i detta nu lite ut som en kemist som faktiskt varit uppe lite, liiite för länge. Kaffe blir bra. Sen kör vi!

Kristihimmelsfärd och arbetshelg, varvat med massa annat förstås!

 

 

Ta hand om er!

 

 

Lillafrun