Lördag.

Med känslan av att kunna pusta ut.

Ta lång morgon tillsammans. För att sedan spridas lite hit och dit. Minimannen hämtades av sin Mormor och Morfar och hade sedan sådär vansinnigt drömmiga timmar där… egentid med två favvisar, liksom. Är så himla lycklig över mina föräldrar och allt dom gör för oss. Det gäller både mina egna päron och M´s.

Här hemma på gården påtades det med lite ditt och datt.

Lillan och jag försökte städa bort det där som gömts i snö och kommit upp i tö, ute på bron. Solen sken, plusgraderna njöts. Det inte bara droppade, utan smått forsade vatten från kättingen och ner på backen. Turen på räserkälken gjorde Lillan så trött att hon somnade där… nerbäddad skönt i vagnen sedan. Så då anslöt jag till Målarverkstaden, jag med. Vi betade av, båge för både. Pratade och hade sådär väldigt trevligt och plötsligt hade tre och en halv timme gått och vi kände att ”nä nu får hon lov att vakna, lilla Skrållan, så vi kan äta lunch någon gång”. Det märks att det är mycket som händer i Lillasysterskropp nu. Sömnbehovet är stort. Och dom egna åsikterna om ditt och datt, många. Holy macaronie!Söt så det förslår. <3

Till kvällen åkte vi till Lilla byn och ramlade innanför dörren hos dom där två människorna jag älskar så hjärtat värker. Mamma och Pappa. Nyrullade köttbullar till middag samtidigt som vi fick mysigaste berättelserna från dagen berättat för oss. Jag smet ut i Hardcoregymmet och cyklade mig svettig också. Jobbigt, men skönt. Vi rullade mer än tacksamma in på Drömgården med sovade små i bilen. Så fyllde jag och mannen hemmet med tända ljus lagom till Earth Hour och hade äntligen en vaken kväll, bara för oss. Så himla mysigt.

Söndag.

Med nyloppat påskpynt från mamsen. Gulligt!!

Sommartid! Och lite smått omöjligt att inte gå och kika klockan och tänka ”nu är den egentligen bara…”. Tack och lov har omställningen gått bra.. mattider och sånt. Jag tycker egentligen att det är så himla onödigt med denna omställning. Vad som härligt är dock, att det ju nu heter Sommartid. Och här i norr är det sån sommartidskänsla såå; snönvräker ner, det är grått, inte en gnutta barkmark syns idag (jämfört med igår)….. och så vidare. Men äsch. Vi har skitit i att titta ut.

Och istället haft timmar av Påskpyssel, allihopa tillsammans. Sanslöst rörigt. Och helt underbart!

En påskig kaka har bakats också.

 

Men mer om pysslet och recept på kakan får vi ta sedan.. för nu har barnen lyckliga knatat iväg till Farmor och Farfar för att Päronen ska få tid att måla ännu fler fönster. Tänk, när det evighetsgörat är över (!!!). Lyx är det i alla fall när päronen, som i helgen, hjälper oss med småttingarna.. så att vi inte bara behöver måla snortidiga morgnar och nätter… dessutom nu kunna måla båda samtidigt!

En helg i mars, ja!

 

Hoppas ni har en härlig helg.. den är ju faktiskt inte slut ännu!

 

 

 

Lillafrun

 

 

G-VMBJT57ZE4