God morgon måndag!

Hoppas att ni har sovit gott och fått börja dagen med god känsla.

Jag somnade så varm i hjärtat i natt och vaknade med samma känsla i dag. Omringad av nattvarma småkroppar. Med solen gassandes in genom sovrumsfönstren.

Vi tar en liten måndagshälsning i vanlig ordning, kikar på glimtar från förra veckans majdagar och tittar på hur kommande vecka ser ut.  Titta där, lilla bebben som sedan tio dagar tillbaka tar sig ett och ett steg. Men mest räserkryper han, det går liksom snabbast så. Men det är fräsigt att stå, ju! Att se världen från nytt perspektiv. .. det är så mycket att upptäcka. Så häftigt att få vara med på resan. Visa hur man doftar på en häggkvist, till exempel. Ni ser ju koncentrationen hos lillprins, redo att rycka tag i väldoften.
Vardagmorgnar. Kan knappt tänka mig något mysigare. Var sak har sin tid. Var tid har sin charm. Brukar jag tänka. Just nu är hemmet min älskade borg, mer än någonsin, och jag bara älskar varje dag av HemmaMammaliv. Vill ingenstans.  Just nu blommar det fullt av Natt och Dag, eller styvmorsvioler som dom ju också heter, på åkern. Det är själagott att tjava neråt längs grusvägen, rulla snart-sovande-lillprins i vagnen och stanna till för att plocka en bukett att sätta i vas. Pysseltjejen, som fick hjälp av sin pappa att göra det sötaste armbandet för att ge mor till morsdagspresent.  .. och så en snabbknipsad bild från mina föräldrars trädgård igår. Deras körsbärsträd. Å. Jag önskar nog också ha ett körsbärsträd, så vackert eller hur?

I veckan tänker jag sända er bland annat en hop trädgårdsinlägg. Älskade luktärterna och bilder på hur den nya rabatten med stenarna blev. Och så ska ni få ta del av samarbeten med finfina rabattkoder. Bra va?

I övrigt är det här starten på två überlyxiga veckor. Vi kan kalla det Försommarsemester!

Jag blir pirrig i magen av bara ordet. Eftersom det ju både strösslas en och annan röd dag och i vanlig ordning är Tillsammansmåndagar på rad, så blev det inte så många dagar kvar för att lappa ihop kommande veckorna till helledigt från arbetet. För den skäggige, alltså. Fast han har ju fler än ett jobb… så med Brandisjour är han pepp på hemmaliv dagarna i ända här med mig och barnen, samtidigt som peppen för ”intensiv intensivrenovering” är enorm. Vi hoppas hinna sisådär maaasssor på dessa 14 dagar… hejar ni på oss?

Medan M jobbar på övervåningen nu ska jag och barnen ge oss ut och plantera smultronplantor. Att så i vår odlingstäppa och plantera ner än fler perenner och så smått börja smyga ner ettårsplanten, står också på veckans agenda. Nyp mig i armen.

 

Nu njuter vi sista dagarna i maj, tycker jag! Ta hand om er så hörs vi alldeles snart igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4