(Inlägget en reklamlänk!)

God morgon måndag! En tillbakablick, landning och framåtönskningar kommer här i form av den sedvanliga Måndagshälsningen!

Veckan som gick. Startade vi med bland annat det ni ser ovan. Alla-tillsammans-frukost på vår hemmamåndag. Vi använde också bilden i ett samarbete på instagram, leta upp den där och läs mer vejta!

Tillsammansmåndagen spenderade vi ute på gården. Plockade äpplen både hos snälla grannen och hemma hos oss. Under veckan har vi gjort äppelmos i flera omgångar. Så gudagott att ha på havregrynsgröten!

En dag kombinerade vi springturen, minstingarna i vagnen och jag, med att stanna på loppisen. I bild ser ni två utav Junis små fynd. Voffe. Och Voffe. En till henne. Och en till Storebror, förstås.

Vi bakade Mellislimpa. Den HÄR. Enkel och så god.

Bertilen ”läste” bok och härmade djurljud på glatta livet. Blev också helt tagen av att han ju faktiskt kunde bygga med dom där småpluttarna, precis som storasyskonen. Lilla människan där, alltså. Som förstår så mycket att det inte är klokt. Ni var många som frågade om dessa ”byggpluttar” som skymtade i stories och dom finns till exempel att köpa HÄR.

En dag rullade Lillasyster chokladbollar och överraskade med efterrätt till melliset, när Storebroren kom hem från Förskolan. Ni anar succén.

Succé var det också, när det var Juniflickans tur i lilla kusinskaran, att åka med FarmorMormor på badhuset. Ett och ett barnbarn får 100 % uppmärksamhet och mys med en älskad. Förstår ni så fint? Den här mamman är tacksam.

Jag fortsatte i Höstens storstädande och Salen fick skinande rena fönster, nytvättade finmöbler och mattor. Det vädrades och dammades och fejades. Till sist blänkte lampkronan och rummet doftade såpa. Med färska blommor på toppen. Hade vi liksom plötsligt fått en ny Sal.

Jag stod och strök för ett slag. Och kände mig rik. Omringad av ljud från tre små påtande älsklingar. Med utsikten över den vy jag älskar mest på jorden.

Så blev det Fredagsmys. Med allas favoritchoklad (mörk till pojkarna och marabou till tjejerna). Täcken och kuddar. Päron och ungar. I en salig blandning. Följt av en idog renoveringslördag. Och veckan avslutades såhär;

Med en i slutet av september-dag av allra vackraste sort. Att jag plötsligt blivit duuunderförkyld försökte jag komma ihåg lite lagom. Ingen superelak Basiluska tack och lov, så medan M och Minimannen snickrade hemma, tog jag minstingar med mig på långpromenad och njöt av vackra höstdagen.

Hemma igen, fick jag sällskap runt trädgården. Vi plockade varsin trädgårdsbukett. Och det kändes, att det nog var den sista innan frosten skulle komma på bestämt besök.

Resten av söndagen spenderade vi tillsammans med Svärisfamiljen här på vår gård. Så himmelens mysigt när det är mycket liv som rör sig! Vissa lånade vår lo för att måla bräder. Ungar lekte härs och tvärs. Det grillades korvar på löpande band. Sörplades juice som Farfarn gjort med äpplen från vårat äppelträd. Och så avslutade vi med att åka till lillbyn bredvid och köpa alldeles nyupptagna pärer (potatis alltså). Och spanade på åkern som kommer att ge en sisådär 1000 julkärvar så småningom. Så gott för småfåglarna! Jag kommer hojta till när det finns möjlighet att köpa för er som bor här i kring!

En alldeles underbar septembervecka i Hjärteasken.

Nu tar vi oss ann en ny vecka, tycker jag! Det är höstdagjämning och vi vaknade till en trolsk morgon med frost och tät dimma över åkern.

Just nu Sover Lillebror ute i ullsäcken i vagnen. Pappan är med storasyskonen på byn. Jag skickade med dom en handlingslapp utefter veckans matlista. Perfekt… då sitter jag här i lugnan ro, kikar in till er, planerar veckan, hinner igenom i alla fall halva mailen och så njuter jag förbenat.. för vet ni var jag sitter? Jo, uppe. På en hög med mjuk isolering, med ullfilt om mig. Jag längtar så enormt tills vi börjar bo här.

Idag går startskottet för trappbygget. Äntligen är det vår tur på snickeriet och det bör inte ta allt för lång tid innan vi susar iväg och grundmålar trappan och sedan fraktar hem den till Drömgården.

I övrigt denna vecka?

Jag tänkte fortsätta att hösta ute på gården. Kanske göra lite nytt och fint på Verandan. Tänker också sända er ett höstigt trädgårdsinlägg!

Börja dona så smått inför nästa veckas födelsedag. Jag tycker om att låta förberedelserna ske utan stress. Varför vänta in i det sista när jag kan planera och därmed få kalasförberedelserna till något jättetrevligt och självklart med möjlighet att bjuda med barnen i sysslorna.

Så satsar vi på massor av friskluft och höstnjutande! Och har du inte möjlighet att vara ute timtals varje dag, ta chansen till det lilla i alla fall! Några minuter med friskluft i lungorna, några djupa andetag. Själagott!

Önskar er en varlig och snäll start på veckan. Ta hand om er så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4