God måndag!

Hoppas att ni också känner att den är god. Att ni mår bra. <3

Är varm i hjärtat av veckan som gick, som började lite tröttdeppigt men som blev himla fin.

Vi fyllde dagarna med livet..

Veckans första dag var låg. Världens skitvirus kändes övermäktigt. Jag ångpromenerade, medan vissa slumrade. Sån tacksamhet, särskilt dagar när energin tryter hos både stora och små, att bara ha chans att ta dagen som den kommer.

Vi tankade oss med energi. Med hjälp av Djur och Natur.

M påbörjade ”Mastodont Uppdrag”, som jag inte kommer att vara särskilt delaktig i men glatt heja på. Att köra in ett stycke Blått Berg, alltså.. Dom kommer att ta myrsteg framåt. Det känns klokt. Här i bild, får Ikran bara smaka på att gå före sin människa.

Byggmästare M byggde trappa. Nu fattas endast något att ”klä” den med. Vi är peppade på att prova något nytt för oss.

Jag och barnen krattade så vissa fick blåsor i händerna. Gården blev färdigkrattad, hurra! Pauser tog vi förstås. En av dom, när vi knatade lillvägen och sa hej till en älskad Farfar… såna där småstunder som kostar noll kronor men som förgyller livet något enormt, för både stora och små.

Vi jobbade på i trädgården, alltså.. jädrans vad mycket vi hann och vilka härliga bestyr. Alla älskar detta påtande. Här i bild, höll Bertilen på att sätta ner dahliaknölar med mamman.. medan storasyskonen jobbade på med sitt Vårjobb; att plocka sten från gräsmattan som trasades för något år sedan men som nu förhoppningsvis ska vara grön snart. 10 öre stenen tjänade dom.. soom det räknades sedan! …och det blev finfina glasspengar minsann, efter den där stunden. Och gräsmattan var fri hundratals mindre stenar.

Ungar pysslades om på det bästa vis jag kunde. Kärlek. Sömn. Mat. Kramar. Lyssnande öron. Tröstande mammafamn. Friskluft. Bus och lek. Funderande samtal. Och goda små vilstunder med något energitankande… fruktfat ena melliset… och en annan dag, tog ungarna mellis med stil; festis och linschirre. Det ni!

Vi firade in Långhelg. Valborg. April skulle bli maj. Vi var ute på svettig tur hela gänget. Här är synen precis efteråt. Skrållan sover i vagnen. Storebror har susat iväg från sin cykel. En man som sällan bara sitter sådär, satt och njöt med ögonen slutna. Jag och Lillebror planterade penséer. Och omfamnade en hjärtans god stund.

Vintern rasade ut och sköna maj välkomnades. Så supermysig, god och trevlig Valborgsmässoafton hos Svärisarna med en kvintett av lekande småkusiner som fick härja till alldeles för sent. Lyckliga småungar, mao!

I dagarna två höll sedan regnet i sig och det var gott för marken.. och bra för vår övervåning, som nu är så retsamt nära att bara säga ”kommando alla tapeter”. Men först ska den där murstocken fixas till. Jag hamrade bort gammal puts, tills jag var grå hela jag. Nu återstår lite murning, ny puts och till sist samma linoljefärg som i taket… seeen så; tapeter!

Veckans sista dag, hade vi så ohyggligt fina timmar här hemma på gården tillsammans med små och stora vänner. Våffellunch och fika under äppelträdet (i nya möbeln som svärisarna skänkte vidare till oss, tjoho för sånt!!). Ponnyridande. Fyrhjulingsåkande. Päron som surrade utan stopp och ungar som lekte sig rödblommiga av svett.

Somnade alldeles rörd. Kvällen spenderades nämligen med Kolabönan, Aka Fjädern. Som nu så tydligt börjat visa att han nog tror att vi kan vara hans människor i alla fall. Alla har vi tvivlat senaste månaden. Frustrerande, milt sagt. Inget världsproblematiskt, det är skönt. Men tankarna;”nä, det här kanske inte kommer gå”, ha susat förbi vid några tillfällen. Om ni kikar in på min instagram idag (eller under Höjdpunkten ”Fjödur!”) så ser ni vad jag menar med framsteg… kärlek, tid, tålamod, morotspengar och än mer kärlek, har tagit oss dit vi är idag.

April blev maj. Och dagarna fortsätter att fyllas med Liv..

Ny vecka nu. Med hopp om majdagar fyllda med jordiga små och stora händer och hästhår som flyger från pälsgos..

Veckans planer:

Gotta oss i maj, glädjas åt att ännu en ny vår är här. En knepig sådan på ett sätt. Men väldigt trygg och alldeles underbar på ett annat. HemmaMammalivet med mina tre små är i sitt esse!

Susa iväg med gullbarn på både Fotbollsträning och nystartande ”Äventyrskören!” (läs lilla affischen nedan!)

-”Alla i Ullånger med omnejd som har barn i 6-12 års ålder, är välkomna till EFS i Ullånger, på torsdag 7/5 kl 18. Ett litet barnkörprojekt startas. Sex övningar inplanerade. Vi sjunger ca en halvtimme, sedan fikar vi lite enkelt och därefter är det fri lek till kl 19…eller lite till. Om det finns yngre sångglada syskon får de oxå hänga på, men då måste förälder vara med. Välkomna till Äventyrskören!

-Springa! Älskar det. Och nu på våren, är det något alldeles fängslande, härligt.

Sända er hälsningar! Jag har massor på lut. Men jag vägrar slå dubbelknut på mig själv, ni vet.. så livet får styra hur många ord och bilder som hamnar på sin plats, ok?

Dra iväg på tur med Den skäggige.. ”kombinationsresor” är vår grej. När vi väl åker iväg gör vi helst allllla ärenden på en och samma gång så det dröjer innan nästa tur. Vi ska till brädgårn för pärlspont- och list-shoppande. Samt göra ett fotouppdrag som ni kommer att få se massor av så småningom!

Plocka in Vår- och Sommargarderoben!

Trädgårdspyssla! Kantskära rabatter, knipsa klart rosorna och fylla på med koskit (hästskiten får vänta till nästa sommar)!

Det här blir en härlig vecka, tror jag!

Önskar er allt, allt gott ni bara kan norpa åt er. Ta hand om er! Fyll era dagar med liv på det sätt ni mår som allra bäst utav. Till mångt och mycket har vi mycket att säga till om gällande våran stund här på jorden, eller hur?

Vi hörs imorn igen! Då ger jag er några små trädgårdstips!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4