Å, Jag ville aldrig att den där veckan skulle ta slut.

Idag är jag helt slut, ja sådär ”wow, vilken vecka! -tröttnöjd. Därför tänker jag vältra mig i den, ett varv till. Landa. Så vi tar en återblick.. på det jag inte redan delat med mig av.. som Matlag, Junis inflytt i sitt rum, Utflyktande ”baka knuten”, Paltkok…!

Min födelsedagsvecka!

Tillsammans med småungar, tillika hjälpsamma pyttebagare, fyllde vi frysen med gott. En av baguetterna provsmakades direkt till mellis. ”Hem ljuva hem”, pustade skolpojken och njöt mamma och småsyskonens nybakta bröd. En sån där stund som livet känns lite extra gott, ni vet.

Jag trädgårdspysslade lite. Samlade mer fröer och efter torkning la jag allesammans i små kaffefilter. Att höststäda trädgården vette katten om jag gör i år… inte än i alla fall. Det blommar och blommar och jag vill liksom bara ”låta det vara”, än om det ser oktobervisset ut på sina håll, också. Vilsam känsla i trädgården nu, mao.

Det här var matlistan.. som pusslades om lite, men ändå. Ni är många som undrat, hur vi gör med mathandel och matplanering.. och det här är vanligast; matlistekrivande och handling för måndag till torsdag, tidigt på veckan (eller på söndagen för den delen). Helgen får trilla på lite. Tipsar er om Linsgrytan/pastasåsen (receptet finns HÄR), den är så god tycker jag. Med mycket parmesan på toppen!

Vi pysslade vid köksbordet…. och vissa sörplade kaffe samtidigt.

Och varje morgon möttes vi av denna syn. Dessa maagiska djur alltså!! En utav ridturerna var det bara jag och den där Kolabönan.. smått euforisk känsla. Tölta fram på åkern, genom dimman… sagolikt var det!

En dag var StoraLillasyster på eget äventyr. Mormor och Morfar kom och hämtade henne för mys i lilla byn. Samma dag hade Storebror date direkt efter skolan med gullvän… vilket gjorde att jag bara hade en unge under en hop timmar. SÅ KONSTIG KÄNSLA. Men vi gjorde massa mys. Som att vara ute på tur med Chippen… tröttsamt, tyckte Lillebroren. Den kvällen avslutades med samlad familj hemma hos mor och far.. vi hjälpte till med lite fix där hemma och blev bortskämda med middag.

En dag klädde jag ett gammalt skåp med hyllpapper som jag köpt för en tia på loppis. Dock räckte inte pappret helt men äsch, lite presentpapper med hyllpapper i ändarna blev ju tjusigt. Jag gillar när det ”stör” lite.. assymetri.. fina grejer. Hur är du? Symmetriskt eller assymetriskt helst?

Vi letade hösttecken och fann många, många, många. Fåglarna som sa hejdå… gula löven som föll till marken..jag fyllde näven full med löv från marken och doftade. För det doftar ju såå gott!!

Det blev fredag och födelsedagshelgen inleddes med att öppna finpost. Älskade Vännen C. Jag blev så himla överraskad. Och glad! Jag sa ju det; världens bästa vänner har vi!!

Lördagen hade sån otrolig fira livet-känsla. Solen sken, Svärmor hade hand om våra barn så att jag och M fick ge oss ut tillsammans med stora hästpojkarna. Den turen var helt otrolig. Vissa turer är härligare än andra, och det här var en sån pangtur! Ikran har varit lite öm i sina barfota fötter under någon vecka och bara velat gå på mjukt, mjukt.. men nu var det som bortblåst. Så skönt tyckte både häst och hästpäron!

Ett solbadande kök. En lördag. Med fikat redo inför utflykt. Drömsyn.

Och så avslutades då veckan med att mamman fyllde 30 år(!!). Känns lite overkligt och helt superOkonstigt på samma gång. Dagen fylldes med födelsedagsmorgon version supersöt där liten kör kom insjungande tiidigt på morgonen. En springtur sedan följt av hästande (barnen red sin ponny och M jobbade med Ikran= bland det bästa jag vet!), fikabesök av svärmor massa massa gratulationer hittan och dittan (TACK för varendaste en!!) och till kvällen..

Middag med våra föräldrar (ja förutom svärmor då som hade sång-gig!<3). Ett litet, naggande gott, kalas… där älskade Lillis (systerdotter) och Lillsvågge och Storan kikade in spontant och överraskade. Allt det där, sånt som jag blir en blöt fläck av.

”Mamma är så rik”, sa jag till barnen innan vi somnade. ”Men inte på pengar, vet ni på vad?”KÄRLEK! , svarade Storebroren på en gång. Ja, vad är materiella ting och pengar? .. Jag är så ofantligt rik, men inte på det…utan på tid med dom jag älskar och alltid med alla dessa människor i kring, som en kärleksfallskärm…det är det dyrbaraste jag kan tänka mig.

Ja.. alla veckor kan inte vara hejsansvejsan, men lägligt nog så var förra veckan en enda härlig resa från ”20-nånting” till ”nya tider”. Ser fram emot 30 och framåt!

Och nu är det måndag igen, en regntung sådan och jag känner mig som en lyxknös där jag får ge både minstingbarnen och mig möjligheten att ta varje dag utifrån allas våra dagsformer, Storebroren har också lyxdagar med korta dagar varje dag. Här hemma har vi tagit det lugnt, myst framför barnprogram med äppelbitar, donat inne på Junis rum och tagit en lång tur ute i regnet.. hoppat i vattenpölar och sprungit. Efter skolhämt är skolvägen hemåt så mysig och idag vi stannade för att plocka med oss några lönnlöv hem. Eftermiddag med en hög busungar, lässtund på storsängen, badande av skitungar och nu väntar kvällen. Pappan har brandisjour den här veckan och susar strax iväg på övning. Mor tar kvällsruljangsen, men det går oftast som hejsan. Lilla trion är ett så sammansvetsat gäng nu, så går enen och borstar tänderna gör dom två andra det också…. samma sak gäller förstås om den ena börjar tvärbusa… holy macaroni!


Planerna för denna vecka?

Önskeplaner V.41

Hitta på mysiga bestyr med ungarna! Det behövs så lite för att det ska kännas så mycket i hjärtat.

-Kalasbaka lite!

Greja på övervåningen! .. med lite allt möjligt. Mycket ”småfix” som vi betar av.. ”ett skurvarv till i sovrummet sen fattas bara taklisten där.. men den linoljefärgen går ej att få tag på just nu”.. ptjaa, sånt där småfix. ”Måla alla lister och smygar i Storebrors rum”.. sen väntar såpskurande i hans rum och sen är även det rummet klart.

Vila och bara-vara-vara! Älskvärda, viktiga små stunder!

-Vara ute i friska luften! .. alltså, det utlovas fortsatt ”surväder” här .. men luften är ändå så, så god. Om det inte stormar förskräckligt (just det vädret är inte vår grej), så är det ändå så gott att vara ute. Eller hur?

30-årsfira båda makarna L med Storfamiljen samlad! .. ja, om vädret tillåter, så blir det kalas här på gården till helgen! Hoppas, hoppas. Ser så fram emot att ha gänget samlat.

Vi tar en dag i taget. Och vi hörs under veckan eller hur? Ta hand om er. Allt ni bara kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4