Hej veckans första dag! Vi kickar igång veckan med en liten resumé av den som gick, drar ett skönt och djupt andetag och spånar på önskeplaner för den här alldeles orörda veckan.

Majveckan som gick;

Vi drog igång den med ett gäng gäspar på kökssoffan och några parti ”Vem där!”. Syrran är en hejjare på det.. tur jag hade förstärkning av B på mitt lag!

Vi gav oss sommarfin ordning i allas garderober. Tvättade hästskor. Och åt äggröra och goda sallader, på livet!

Hovis kom och fixade hästpojkarnas fötter fina, den enen med skor på alla fyra. Vi firade med fika nere i lagårdsstallet tillsammans! ”Rawchokladkaka by Bertilen”, går ej av för hackor! Recept hittar ni under kategorin ”Recept” och ”Sockerfritt”.

Mamman hemmagympade!

Ett tu tre kom värmen! Och Juni hoppstategade hemåt efter sina små veckans timmar med kompisarna på Förskolan.

Kvällshimmel version sagolik.

Och som över en natt, blev det tvärgrönt!

Med vårregn, värme och sol brast knopparna på björkarna.

Rosenbeskärning påbörjades.. och jag blev deppig då min stora, stora fina New Dawn endast har en liten livsgnistande kvist kvar… hoppas innerligt den tar sig…

Vi träffade nya bekantskaper och det var så himmelens trevligt! Bytte hästskit mot plantor, fikade och hängde en vardagkväll mitt i våren. Glad att jag funnit Elin i grannbyn. Följ henne på instagram vetja, @tantelins . Ooootroligt duktig på odling.. jag suger åt mig all kunskap jag bara kan!

Tant G på andra sidan lillåkern blev lycklig över lite hjälp från mig och lillgänget. Känns gott i hjärtat!

Så blev det Kristihimmelsfärds dag. Och en sån vacker en! Jag började den med skön morgonrunda.

Dagen var så varm och go. Småplanten fick börja avhärdas och hästarna fick veckostädat… och vi påbörjade bygge av ny hästhage!

Vi åt våfflor ute på trappen..

På fredagen var vi en snabbsväng till stan. En sväng till granngården, perfekt, där skulle vi bara ha saker från utesidan.. men alla var förstås ändå ordentliga med munskydd. Jag kolavippar över synen. Och till lantungarnas stora förtjusning, bjöds det upp till MAX-lunch ute i solen på väg hem. Succé!

Helgen fortsatte sedan, kall så kall… vi försökte få så mycket som möjligt gjort i matrummet.,. mellan UNO-spelande och alla mål mat och ja, ni vet. Det är ett pussel att få ihop renoveringsbestyr med tre små, men det går tusan som hejsan nu. Lillplutt slumrade i värsta dånet av pappan som sågade i timmerväggen i rummet intill.. tacksamt med ungar som inte är lättväckta!

Det här var också en guldstund jag stoppar djupt i hjärteasken. En långtur med min stora ögonsten. Vi hade så trevligt att det inte var klokt. Bara han och jag. <3

Långhelgen och veckan avslutades med att storpojkarna ännu en gång gnäggade högt och tjallade att Chippen rymt… följt av svettiga motionsstunder för alla tre hästarna. Ikran använde sin Hästpappa som klistöd efteråt.. kärleksfull syn.

På toppen av allt, sa vi ”tack för i veckan” till småkatterna vi skött om.. och efterlängtade ägarna anlände byn igen… ja det var alltså barnens Farmor och Farmor. Och mannens Farbror. Så fint att få samla alla för söndagmiddag tillsammans. Hemmapizza med snabbgjord pizzasallad smakade väldans bra.. innan vi stupade i säng, varma i hjärtana efter en så härlig långhelg!

Det är ivriga tider nu, det blommor så vackert i vårrabatten och vi VILL en hel massa, men försöker sortera och prioritera väl så att det hela ska vara (hyfsat) överkomligt på två päron och tre småungar.. med några hästpojkar som vill hänga med oss i hagen, jobbuppdrag osv…

Önskeplaner för vecka 20!

-Fylla dagarna med LIV! – vilken gåva det är. varje ny dag. att få göra så god vi kan.

-Slipa matrumsgolv! .. yes, förra veckans matrumsplaner stuvades om då golvslip ej fanns tillgänglig. En ny pardörr kom på plats i vårt hem till exempel. Ni ska förstås få se alltsammans framöver!

-Fota ett par jobbuppdrag!

-Trädgårdsarbeta! -fortsätta beskära rosorna, jordförbättra rabatterna, pyssla om äppelträden, fortsätta avhärdandet av småplanten.. och, så, vidare… LJUVLIGT! Hela alltet.

-Hästa! .. de dagliga sysslorna, mani-mockandet i hagarna för att hålla nere parasittrycket, träningspassen…och jag troor att vi ska unna oss att be om barnvakt en stund denna vecka så vi kan komma ut samtidigt på långtur. Det var längelängesedan och vore helt ljuvligt i dessa fantastiskt vackra majdagar.

-Ha Pingsthelg!

Energin är mycket god just nu, så vi åker med och kör på. Livet måste alltid få vara med och styra, jag tror inte på motsatsen… idag har vi dock en sömnig måndag efter en mycket idog långhelg. Ganska så skönt ändå, regnet hänger i luften och vi har många önskesaker gjorda där ute på gården. Lyckan är stor att vi kan starta veckan mjukt nu.. halvdag jobb för pappan, några timmar skola för skolpojken och gänget här hemma, vi har laddat upp med en stöpa Raw-chokladbollar (recept HÄR), vikit lite tvätt och påtat vid köksbordet.. snart är familjen samlad. Tacksamheten, enorm.

Vi önskar er och oss en god majvecka. Ta hand om er. Allt ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4