Hej i majmåndagen!

Vilken rivig vecka vi Drömgårdslivare lämnar bakom om. Tror ej vi är ensamma om det i denna ivriga tid. Vi körde på allt vi kunde på alla fronter, så när fredagen kom var vi gode trötta… helgen innebar mycket påtande men också härlig återhämtning. Vi startar veckan med en skolpojke som har studiedag och Hemmamamman njuter av att få rå om alla barnen prick hela dagen, en vanlig måndag. Får ibland magknip av att vi inte äger EXAKT all vår tid tillsammans längre, men tröstar mig snabbt med hur otroligt fina dagarna är. Att jag äär här hemma, finns här, hela tiden som en trygghet för alla tre skatterna. Lillvännen trivs som bara den i skolan och det är ju bara några timmars skoldag sen har vi massor av tid, att kunna fylla våra dagar med livliga påhitt tillsammans bara vi, med storfamilj och vänner. Det dyrbaraste jag kan tänka mig!

Ok. Vi tar en titt nu på veckan som gick!

Det var måndag och regnet vräkte ner och jag plockade årets allra första trädgårdsbukett. Bakom kulisserna målades det också matrumstak och fotades roligt samarbete.

Det motionerades på olika vis. På en utav prommisarna fann vi natt och dag-blomster.. och utblommade, vitfluffiga tussilago. Ena lillungen tog fluff-tussilagon, blåste och önskade sig vad hon hade på hjärtat. ”Jag önskar mig att hela min familj ska få må bra och att vi ska ha en bra dag”. Mamman fick kämpa för att inte totalt brista ut i fulgråt. Så klok liten vän, bara 4 år gammal.. klokare än så många vuxna jag känner.

Vi bakade mammabröd i två omgångar, rullade chokladbollar och hade finvännerna på alldeles ljuvligt eftermiddagshäng som vi aldrig ville skulle ta slut. Det fikades, lektes, surrades och travades på liten världssnäll ponny.

Efter veckostartens regn grönskade det än mer. Vi bar in torrhö i lagårn. Hästarna lämnar nu hösilaget för torrhö kombinerat med det gröna gräset, för att snart bara äta grönt.

Mitt i veckan var båda storasyskonen iväg på sina äventyr under några timmar och jag och Bertil fick rå om varandra, bara han och jag. Guldstund. Han sätter agendan till stor del. Här önskades pannkakslunch, mor föreslog picknick ute på gårdshustrappen och Minsting var inte sen på att haka på idén. SOM vi njöt den solvarma lunchen!

Björkarna sprakade och fick dom sötaste av smålöv. Tack för vettet att stanna upp. Och bara andas. Än om jag får påminna mig stundvis nu med så mycket på ”vill-göra-listan”.

Plötsligt blev det torsdag och sommarvärmen var på snabbvisit. Ungarna hoppade i shorts och åt glassar på livet. Hurra!

Det var svintidiga morgnar till sena kvällar som gällde. En utav dom sena kvällarna slipade Byggmästare M vårt matrumsgolv. Det blev så otroligt vackert! Längtar efter att visa er när det är klart. Vi troor att det inte dröjer så länge… näst på tur är fönstersmygar, sen tapet och på toppen lister. Sen, klart! Okej.. såpskurning av golv också, förstås!

Så blev det fredag och gäsparna duggade tätt, men förnöjsamt. Jag tog den lilla kraft jag hade kvar i mammakroppen, till att svassa runt i hemmet och göra det Pingstfint. Kladdfritt och med en färsk bukett på köksbordet. Fint så. Stora sommarstädningen… med fönsterputs osv.. den ,.. den tar vi ”sedan” nån gång. Liv och trädgård går före!

Helt underbar ”After work”-date med min make och våra två storpojkar. Tack snälla svärmor för att du ställde upp och hängde med småttingarna ett par timmar så vi fick denna tumistid. Det var månader sedan vi red tillsammans nu, jag och M, och som vi njöt. Alla fyra!

Nånstans här checkade han som haft väckaren på 04 hela veckan, ut. Jag bjöd familjen på laxmiddag och sen stupade vi i säng tillsammans med gullungar.

Det blev Pingstlördag, vi vaknade utvilade och lät tempot dras ner, rejält. Åkte på familjeutflykt, andades skogsluft, plockade vitsippor, småshoppade på finaste Gårdsbutiken och åt glass från samma drömställe.

Veckans sista dag fylldes med massor av gott. Ungarna pysslade.

Vi fick en världslyxigt stor rabarber från svärisarna att gräva ner här hemma hos oss..

Jag smygbakade årets första rabarberkaka och mindes inte när jag senast fick hålla i vispen själv, haha! Det krävs ett smygbakande för det!

Vi slutförde veckans ena punkt ”jordförbättra och kantskära rabatterna”. Grävde ner nya perenner och också en ros som jag fått i för tidig morsdagspresent.. en louise bugnet. Älskar den!

Ungarna hade sina jämngamla kusiner här på lek i timmar och vi fikade nybakt kaka tillsammans med MammaMormor och PappaMorfar som också kom och förgyllde vår söndag. Gården var fylld av liv, som vi älskar! Till kvällen var ungarna ännu en gång stjärnor.. ombäddade i storsängen somnade dom själva, tätt intill varandra.. medan mamman och pappan var ute i hästhagen och fångade färska bajsbollar att skicka in på odling för parasiter. När vi kom in möttes vi av synen av tre sovande små som somnat i tryggheten av varandra, den fick både mitt och mannens hjärta att gå av lite… älskade liven. Älskade Liiivet. Tack för att vi får vara med om allt det här! Det är inte bara raka vägar, kruxfritt och utan ansträngning.. tvärtom.. men vi gör alltsammans Tillsammans. Av hjärtats lust och med livet inom oss som vägvisare.

Önskeplaner vecka 21!

-Omfamna varendaste majdag som den dyrbaraste av gåvor. Det här är en alldeles särskilt vacker och bubblande tid tycker jag.. är så lycklig som har tid. Till allt det där jag älskar så. Att hinna njuta av dagarna..

-Jobba på med vårbruket! Det är MASSOR att göra. Vi hann mycket förra veckan och jobbar vidare nu. Pärlandet är näästan färdigfräst men ska nu fräsas klart och pärer ska sättas, bland annat!

-Vi kombinerar alla våra ekonomiska bollar i luften denna veckan och pappan är i Brandistjänst 24/7. Häpp häpp, säger vi hela familjen och kavlar upp ärmarna. Främst hejar vi på vår stora, ständigt skäggige, idol, förstås. <3

-Plantera ut luktärterna! Ja. Dom klarar sig fint än om det tänker komma någon kallnatt till. Är desto fegare med skörare sommarplant.

-Börja så i landen! Så himmelens spännande och roligt det känns.

-Ge er ett brant, maffigt utflyktstips! .. ett recept och litet annat kul kommer också på post här inne!

-FIRA MORSDAG! Äääälskar den dagen. <3

”Urban, Vilhelmina, Blenda så skola sommaren lända (25+26+27 maj så blir väder i juni, juli och augusti)”. Enligt Bondepraktikan… så spännande, eller hur! Nu är längtan efter ihållande värme, stor. För blomster, barnafötter och alla vi andra, visst?

Ta hand om er. Allt ni kan! Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4