Och så var det måndag igen!
Dags för ett veckosvep.

Augustiveckan som gick, fylldes med..

En veckostart så enormt trött. Här hade vi behövt några tankande dagar, i lugnan tillsammans-ro, efter en fräsigt energisprutande tid.. men, då var det bara att ”kavla upp ärmarna” och hoppa i Hemmamammandet medan skäggig susade till kontoret. Vi dukade upp med brakfrulle jag och barnen och tyckte att vi hade det himla lyxigt, trots att preggomamman kved av ryggont och svidiga ögon.

Barnen var tålmodiga och fullt nöjda över en sirapsseg start på veckan. Vi spelade otaligt många parti kort. Och mitt i skavet jag kände, det dåliga samvetet över att jag inte hade ork som vi alla är vana.. så är jag så himla nöjd att jag aldrig undanhåller den biiten för barnen.. dom ska veta, att mor inte är någon maskin utan en människa precis som alla andra. Mycket glad och fullt fräs på, för hon får lov att leva sitt liv såsom hon önskar.. men att bromsa och ladda batterierna, VILA, det behöver hon titt som tätt, också!

Energitankande på olika vis. Plocka blommor och börja boa inför hösthemmet.. nya lampor till trappen har anlänt. Att boa, både inför höst och bebbe… dra mig baklänges så mysigt!

Kraften började komma åter och vi drog iväg med kusinerna till Nordingrå och ”Hopplandet” där. Skitkul tyckte barnen! Och morsorna var nöjda över en lång babbelstund medan ungarna lekte.

Ett kvällsögonblick i augusti. Liv härs och tvärs. Efter detta gick vi ner på åkern och hade ”hästbio” som barnen säger. Vi satte oss på en stor filt och tittade på när pappsen jobbade med häst efter häst.

Kvällsfika och sagostund ute på bron, bland grovsopsfynden (korgstolarna), alla urtvättade (skitsköna) gammtäcken och kuddar. Såna stunder som känns så mycket i hjärtat.

Vi band buketter och drog ner till ”Drömgårdens Blomstervagn”.

Barnen hämtade både godis och paket som dom fått lämnat till sig där nere vid blomstervagnen.. vi har dom gulligaste följarna, så är det bara!

Vi gjorde ett jobb för Kärcher. Och tusan alltså, den där grovdammsugaren kommer få jobba hårt här hemma. Gårdshuset var först ut. Storstäd av vår bil som måste säljas sedan (buhu, skulle aldrig byta om vi nu inte väntade en liten ”Uno-bebbe” som också måste få plats någonstans)…för att inte tala om allt renoveringsdamm..

Vi packade fikakorgen och badpackningen ännu en gång, lilla trion och stånkade preggomamman. Oj oj oj som vi badat och badat denna sommar. Otroligt härligt!!

Och en kväll hade jag och M bett Svärmor om barnvakt ett par timmar. Vi skulle spana på hallon.. men visste egentligen redan innan vi åkte att i år inte är något vidare hallon-år .. vi tog tillfället i akt och bara tankade ”tumistid”.. han och jag. Drog först upp till fäbodvallen och vår fäbod för att kolla läget. Och landade sedan här, vid spegelblanka sjön, sörplade kaffe och lyssnade tystnad… och konstaterade att vi inte minns senast vi var på två en stund. Det var en himlafin stund. Tack Svärmor för den <3

Det blev fredag. Ledig tillsammansfredag. Vår nya grej. Och vi fortsatte på veckans spår ”vila, tanka och ladda om”. Fyllde dagen med motion för båda päronen (jag hurrade över att kroppen som ömmat veckan igenom, nu började reka till sig igen), familjekubb, en tur till Mormor och Morfar för bad och fika, ponnygos, ”finns i sjön”-spelande och ett stort trasselgäng som somnade tidigt i storsängen till kvällen…. efter några tröga dagar så var det här en rakt igenom gudomligt härlig dag där vi päron konstaterade att vi kände oss fullt energipåfyllda igen.

Helgen fylldes med skördande, det plockades tomater och torkades lök.. och kokades saft.. och ni vet såna där saker som är tråkiga att göra men sköna att ha gjorda? Som att inventera en frysbox och strukturera upp den, samt frosta av en annan frys och göra den redo för vinterns bunkrande!

Regn och sol omvartannat. Glada blandbuketter av ”restblommor” från buntandet.. och en bunt kusiner på trappen mitt i fikapausen, innan deras lek fortsatte!

Bakat pizza har vi också gjort. Makalöst gott!

.. och veckan avslutades hemma hos barnens Farmor och Farfar, tillsammans med sväggan och gänget. Vi alla var bjudna på nybakta bullar och kall mjölk… drömmigare söndagkväll får man leta efter!! Det tyckte både stora och små. <3

.. Ja, det där var helt klart veckan som började med pannkaka-känsla men sakta men säkert tankades till ”upp som en sol”-läge. Tacksamt. Att nu få börja en ny vecka med god energi och pepp!

Önskeplaner för vecka 33!

Ha sommarlovets allra sista dagar tillsammans med barnen. <3

-Förbereda oss inför skolstart. Det känns skönt att S har ett så bra förskoleklassår i ryggen, obligatoriskt men mest lek förstås.. nu blir klivet alldeles lagom stort och pirrigt, inför Livets Första Skoldag på torsdag. Klass ett. Det är stort!!

-Inventera barnens klädförråd inför hösten… skor och stövlar ska checkas!

-Plocka vinbär! … orken och lusten tröt för det förra veckan, så det fick vänta. Sådetså. Nu är vi pepp!

-Jag önskar mig ännu en tur i skogen! älskar skogen.

”Gå till tandläkaren och räkna tänderna”, som B säger. Japp, 3-årskoll hos tandis väntar honom.

-Vi fyller blomstervagnen förstås! Hojtar till i stories på instagram när!

Gå på bröllop! Tjoho vad roligt det ska bli!

Önskar er alla en god augustivecka.

Ta hand om er. Allt ni bara kan! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4