Den lämnar oss nu med stormsteg, vintern.

Kvar är vi med en hoper härliga minnen från en fantastisk, lång och trogen vinter, som kom med första snön som aldrig försvann, redan i mitten av oktober. Jag minns nu bara att vi haft det hur bra som helst. Men nog är det alltid extra slitigt, kärvt och arbetsamt med vintertid, så är det. På samma gång också, så vilsamt. Vintervila. Nu möter ljuset upp med energi och det ska bli så gott med vår och sommar nu.

Allt har sin tid, var tid har sin charm, eller hur?

Ett minne, från vårvintern, är älskade Sixtens 10-årskalas.

Vi började först med utelunch tillsammans med Storfamiljen. Grillade järnmackor. Sen gick vi in och högg in på kalasfikat. Vi spridde ut oss bland kalasdukade borden.

För en chokladälskare som S, så kan ni ana temat på kalasfikat.

En klassisk chokladtårta (klassisk kladdkakebotten) med grädde och skogshallon på toppen.

Kärleksmums. (recept HÄR)

Små chokladsnittar (recept HÄR)

Snickerskakor

  1. Krossa 10 dl cornflakes i en bunke
  2. Värm 350 gram jordnötssmör, 2 dl sirap, 1 dl strösocker, 1/4 salt på medelvärme i en kastrull, under omrörning för att inte smeten ska brännas
  3. Häll jordnötsröran i bunken med cornflakes och blanda noga
  4. Klä en ugnsfast form, cirka 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut smeten jämt (ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över smeten också, för att lätt, utan kladd, kunna platta till smeten slätt. Skjuts in i kylen i cirka en timme sedan!
  5. Smält 200 gram choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad, välj efter tycke!) över ett vattenbad.. och häll sedan till sist chokladen över kakan, bred ut jämt. Skär upp i bitar när chokladen stelnat. Ät och njut på en gång eller frys in!

Okej, lite annat än bara chokladigt hade också fått smyga sig in.. för Morotskaka är också en favorit hos honom. Den här, som vi gör i långpanna, är helt suverän.

Recept HÄR

.. och den här solgula godingen gick åt som smör i solsken. Kära nån, så god den är… en klassisk mandeltårta. Urenkel att göra och så ofantligt god. Nog min favorittårta, faktiskt!

Recept HÄR.

Tänk va, 10 år.

Så mycket kärlek vi berikats med senaste tio åren. Så mycket äventyr tillsammans, livet liksom.. dag för dag. Det finaste vi har.

Idag vaknar vi till solig aprillördag och det känns så gott med helg. Vårens allra första, faktiskt. Vädret har slagit om. Tack vintern, för allt. För den här gången. Något bakslag kommer säkert.. men våren är här nu, så är det bara.

Önskar er alla en fin aprilhelg!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4