Med äppelröda kinder efter uteturen, gick vi in i varma köket. Spisade julemusik och satte en deg storlek Jättestor.

Degen formades till runda bröd.

Tavlan från köksfönstret var andäktigt vacker.

Jag flyttades till barndomens julestökande och blev kramsugen på min egen mamma.

Lillebroren vaknade från sin långlur ute i vagnen och tyckte att det såg väldans spännande ut vad mor och storasyskon påtade med.

… en liten ammestund framför ugnsvärmen. Kan liksom inte bli fel.

Bus därefter, medan mamman försökte röja upp ett diskkaos utan dess like. Sånt man får räkna kallt med när man bakar en stor stöpa och dessutom med tre små bagare till sin hjälp.

… doften sedan, av nybakta julelimpor, spred sig i hela hemmet.

Förstås blev det provsmakning i skymningen. Mums för MammaMormors rågsiktslimpor!

Receptet på ”Mors Juliga Rågsiktslimpor” hittar ni HÄR !

…Idag är det onsdag och strax ska jag och minstingarna susa iväg till bvc. Storebroren är på Förskolan och äter julbord, så gulligt hela alltet! Hoppas att er onsdag blir god!


.. själv säger jag till mig själv; ingen julstress, …ingen julstress, INGEN JULSTRESS!!!… men alltså, lite stress är inte farligt, huvudsaken Den Goda Vilan kommer som en utlovad belöning till kropp och knopp därefter..

Just nu är jag så trött, både eftersom en hel hösttermin av HemmaMammaliv och annat håller på att landa i kropp och knopp och särskilt efter alldeles för spännande veckor nu på slutet… jag längtar omåttligt efter jullov. Tröttheten trycks undan och inom mig bubblar en blandning mellan iver, liite småstress och pirr i magen.. det är så himla fräsigt att få göra ännu en juleresa tillsammans med småttingarna, deras ögon tindrar stort. Ikväll ska vi klä granen… Åh, <3

Ta hand om er, så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4