Åhåhå, den där veckan visste vi att det skulle bli ”extra go” i… men den lyckades överraska oss i alla fall! Vi kikar!

Veckan som gick..

Måndag! Fullt ös på jobbet för pappan. Direkt hem och fylla skrot i stort släp, medan jag var med barnen och badade tillsammans med vännerna.

Måndagkvällen spenderades på busigt vis. Vi drog till stan, preciis innan allt skulle stängas. Åkte på tippen med det fulla släpet och vidare till Rusta för att överraska barnen med en ny studsmatta… som vi förståås var väldans sugna på att sätta upp direkt när vi kom hem, fastän klockan redan innan vi börjat, var långt efter nattningstid.. men äsch, ”det är ju sommarlov”. Och seent blev det, men lyckliga var ungarna när dom la sig.

Tisdag! Ungarna hoppade studsmatta i tiiimmar.. och jag hann både röja ett och två igenmurat stökiga rum i gårdshuset, under tiden. Mitt lilla gäng hoppade in och ut i bilen för tre svängar ner till återvinningen med massssor av kartong och annat att slänga. Tappra älsklingsungar! .. och jublande preggomorsa som går på någon slags överenergi just nu. Till middag kunde vi skörda rädisor! Hurra! … vi bad därefter om några timmars kvällsbarnvakt av Farmor, så barnen skulle slippa haka på oss föräldrar på ännu en sen biltur… päronen kämpade nämligen på med att försöka ordna sig en balpress… med känslan av stress och ”vi måste få tag på en NUUU!”-känsla…

Det blev onsdag! .. och jag vaknade svintidigt av lillkatten. Han och jag gick på morgonrunda i trädgården. Lilla blomsterlandet levererade första lilla snittbuketten.. korta stjälkar ännu, men ändock!

Jag andades djupt, tankade kraft, doftade älskad Mormors-pion…. och snodde åt mig den ljuvligaste jordgubben jag smakat..kanske något utav barnen borde ha fått den första… men äääsch, tänkte jag ego!

Onsdagen var sedan spännande! Vi åkte tidigt hela gänget, till veckans tredje stad.. denna gång för att pappan skulle gå Brandis-rullbandstest (gick finemang!) och Minsting gå på treårskontroll (gick också finemang!).. samtidigt hade vi minutrar på oss att bestämma oss för att köpa den där ganska så kostsamma balpressen eller ej.. för att allt skulle klaffa med transport osv så behövde vi bestämma oss fort. Vi gjorde det. Och tack vare superhjälte till vän, så fick vi rasket hemlevererat snabbade än vi kunde önska..

Vi pustade ut för ett slag hos hästarna, efter spänningsmomentet att få hem balpress och balvagn.

Medan pappan drog åter till kontoret, fick ungarna något dom efterfrågat. ”Åka och pantjobba”. Sommarjobbarna i sitt esse. Som fick shoppa/spara som dom ville av slanten som jobbades ihop. Mor bjöd på jordgubbar och gräddmjölk också, för fy så stolt jag är över det där gulliga lillgänget. ..

..och på onsdagkvällen började M slå, som ni ju vet! .. ”Är vi bönder nu!?”, sa vi lyckligt. Ungarna satt i traktorn med pappan och jag smet ut på en långpromenad. Juni började redan bli juli i dikeskanterna..

Onsdagen avslutades med gullungar i massor som kvällsfikade och hoppade studsmatta hejvilt. Och innan läggdags hittade jag nybakta butterbullar på bänken.. som jag knappt visste hur jag hunnit få till..

Torsdag! Och Bonden Blom-pappan började direkt att vända hö efter jobbet. Bondmoran jobbade på med markservicen.. njöt av plötsligt okladdigt köksgolv och serverade gullbarn mat och mat och mat. Och ännu en sen kväll det blev, när vi både var på övning inför söndagsgudstjänst och övning inför fredagens hedersuppdrag..

Det blev fredag! .. och vi tog farväl av Farfar och Gammelfarfar S. Jag är tacksam att jag fick tömma hjärtat på min musik.. kändes som att jag spelade för Gammelfarfar i himlen.

Till kvällen var vi rätt trötta.. och varma. Kvällsdoppet var ljuvligt. Och kvällsstunden i hästhagen likaså.. Ikran tackade sin bästis för att ha blivit flugsprayad och kliad.

Lördagen! Mannens födelsedag. Ännu en såå varm dag. Födelsedagsbarnet? Blev uppvaktad till morgonen och sen det ut på åkern bar. Nu var höet vänt färdigt och det var dags att börja stränga.

Jag försökte underhålla svettiga småbarn.. promenad var ohyggligt varmt, Lillebror fick slumra vidare på gårdens svalaste plats; lagårdsstallet. Jag kikade till Hästbonden.. som påbörjat ännu ett steg i skörden, som tacksamt flöt på väl!

Till kvällen bjöd vi in till 31-årskalas.. det blev en så himla härlig kväll. Så mysigt att få ha M´s släktingar här (i och med begravningen dagen innan så var ju ”alla” hemma liksom, hemresta från både söder och norr). Vi satt ute till mitt i natten.. då var temperaturen lagom!

Vi vaknade till veckans sista dag. Något trötta… men peppade. Kalasklänningen åkte på igen, gröten slurpades.. och sen drog vi iväg på Familjegudstjänst!

Vi, Storlilla familjen, var med och spelade och sjöng och det var en så fin stund. MammaMormor och PappaMorfar var också på plats, mysigt med kyrkkaffe på filten efteråt.

Svisch så var vi hemma igen och jag ”kokade lunch på en spik”. Sååå skitdrygt med detta hackeri för stackars, stackars coop. Men en lunch det blev av det som fanns kvar i kylen, att bjuda familj och svärisar på.. för utan att ha bett om det, blev vi överösta med så vansinnigt dyrbar hjälp under hela söndageftermiddagen och ända in på kvällen, av M´s föräldrar.. medan jag tog barnen några timmar mot bad, så jobbade dom på med höet där hemma..

Helt helt magisk känsla och syn. Vårt första egna hö. Det här ska vi prata mer om!

Igårkväll satt jag på trappen med min nyplockade lilla bukett.. med till och med några luktärter i (åh!).. och försökte ta in stunden, dagen, VECKAN.. LIVET. Vi har förmodligen aldrig varit så trötta som vi är prick just nu.. eller jobbat så hårt som vi gör prick just nu.. men på något vis bubblar energin på, dag efter dag.. och vi känner oss så hutlöst lyckliga.

Medan övriga gänget knoppade en efter en, efter ännu en sen kväll.. så var jag uppe och donade, diskade, vattnade… och andades.. och bara var.. vilade innan natten, ni vet.

Tack livet för att vi får uppleva allt detta. Vi skapar sommarlovsminnen jag tror vi alla kommer minnas för evigt. <3

… börjar en ny julivecka nu och inväntar idag ett älskat gäng som ska hjälpa oss i mål med sista strängarna hö och balande… preggomorsan som inte ”får” lyfta en massa höbalar i år, är istället beredd att passa en hel hög med gullungar och servera fika, middag och så, ni vet. Ett så fräsigt teamwork hela alltet! .. spänningen steg dock nu, när Brandispappan just skulle kliva in genom dörren, byta om efter jobb för att ge sig ut på åkern igen.. OCH DET GÅR LARM! … ”det här är ju som ett skämt!”, sa han och drog iväg.. håll tummarna för oss att vi får ihop denna höskörd!!

Önskeplaner för sommarlovsveckan, vecka 27!

-Bala klart och få in allt hö i lagården! .. därefter..

– …PUSTA UT..! Ta dagarna mer som dom kommer än med förra veckans helt galna tempo och många gånger, minutschema…

-Preggomamman ska till Barnmorskan.. lyssna på hjärtljud står på agendan då. LÄNGTAR!

-Det är både Brandisjourvecka och slutspurt för Pappa M på kontoret innan han går på hutlöst välbehövliga veckor av semester. Vi alla längtar efter pärlbandet av TillsammansSommarlov!

-Jag tar med mig barnen och åker på litet äventyr till helgen.. MammaMormor och PappaMorfar, vi längtar!

Önskar er och oss en härlig julivecka! Vi tar en dag i taget och njuter allt vi bara förmår, eller hur? Ta hand om er. Allt ni bara kan. <3



Emmeli

G-VMBJT57ZE4