Ni som hängt med mig ett tag, är inte förvånande nu när jag säger;

-”jahapp.. så har jag senaste månaderna matat mig själv och min flock med gräddiga grytor, fullkomligt blundat åt fräscha sallader, slirat fram mastiga pastarätter och skvätt vispgrädde kring morgongröten.. men se så fort vi hamnar någon vecka in i januari, så bara SKRIKER kroppen efter färgglad mat igen!”.

Det är helt otroligt. Härligt, alltså! Att följa med natur och kropp och känna in läget, liksom… jag vet att jag mår som bäst när jag lever i samklang med naturen..följer med. Ej stretar emot. Och under den mörkaste tiden på året så tarvar jag mer fett, vad tusan ska jag annars håller värmen av i idet? … ja, och nu när ljusare tider är så sakteligen på ingång, då behöver en kvickna till igen och det görs bäst med färgglad mat. Så häftigt tycker jag, att allt bara känns så uttänkt….

Här kommer en rad av sånt jag har såna cravings för just nu!

Just nu, min favoritlunch, gjord i ett knyck. Äggröra på spenatbädd, med strimlade soltorkade tomater, fetaost och kikärter. Ringlar olivolja, saltar och pepprar på toppen av allt. Blir så mätt och känner riktigt hur kroppen jublar!

Smoooothie! I alla möjliga bäriga varianter. Barnen älskar det också! En fet naturell yoghurt, en skvätt juice av något slag (en hel apelsin går också bra), en dutt flytande honung, ett par bananer och så några rejäla nävar bär. Hallon är favoriten! Men ”drottningsmoothie” med både hallon och blåbär är inte fy skam, den heller!

Att göra olika sorters raw-chokladbollar/kakor (ja oftast ids jag inte rulla bollar av smeten utan trycker bara ut den i en form likt den ni ser här, så smidigt att bara skära/bryta bitar sedan!). Flera recept på detta finns,

Raw-chokladbollar, grundrecept HÄR

Snickersbollar, recept HÄR

Vår favorit! Som en blandning av ovanstående recept. Finn det receptet; HÄR.

Den här minestroneliknande soppan är fantastisk! Recept HÄR

Den här rätten, alltså.. kan jag få såna cravings efter! Morotsrårakor med kikärtsröra och fetaostsallad. Recept HÄR!

Vegetariskt är den röda tråden i januari.. Det bara blir så, som sagt. Så sugen på det. Denna linsgryta äär otrolig, prova den vetja! Recept HÄR.

Och du! Tro inget annat än att jag året om håller hårt i mina gräddskvättar, chokladbitar och söta fikastunder. Även nu, trots att suget efter mer färgglatt på tallriken är stort, så varierar kroppens önskningar. Naturen balanserar mig väl. Helt sonika.

Hur fungerar du?

Och hoppas att du vill prova något utav alla recept! Leta gärna vidare i den gedigna receptkategorin vetja, ni finner den allra längst upp på sidan! Underkategorier som ”Middagstips”, ”Matbröd”, ”Sockerfritt”, finnes!

Ta hand om er!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4